V Hanušovciach nad Topľou sa pustili do rekonštrukcie centra mesta

19.09.2005 Celý región

Hanušovce nad Topľou 19. septembra (TASR) - Riešenie dopravy v centre mesta je cieľom rekonštrukčných prác, ktoré v týchto dňoch začala realizovať samospráva...
Hanušovce nad Topľou 19. septembra (TASR) - Riešenie dopravy v centre mesta je cieľom rekonštrukčných prác, ktoré v týchto dňoch začala realizovať samospráva v Hanušovciach nad Topľou.

Rekonštrukcia s celkovými nákladmi vyše pol milióna korún ráta s prekrytím časti kanálu, postavením odstavných plôch a v ďalšej časti mesta s vybudovaním odstavného pruhu pre autobusovú dopravu a autobusových zastávok v smere na Prešov aj Vranov nad Topľou. V centre pribudne i menšia oddychová zóna s informačnými tabuľami.
Reakcia Hanušovčanov je však rôznorodá. Viacerí tvrdia, že kým v iných mestách budujú pešie zóny a vytvárajú fontány či umelé potôčiky, v centre Hanušoviec len ďalšie betónové odstavné plochy. Väčšie parkovisko na bočnej ulici vedľa pošty je pritom permanentne prázdne.
Predseda stavebnej komisie pri tamojšom mestskom zastupiteľstve Ján Lukáč tvrdí, že spomínaná rekonštrukcia nebola predmetom schvaľovania a projekt neprerokovávali v stavebnej komisii. \"Všetky zmeny, ktorá sa robia v meste, by mali prechádzať aj rozhodnutím stavebnej komisie a patričným vydaním stavebného povolenia. Podľa môjho vedomia je to stavba na čierno, \" uviedol dnes pre TASR Lukáč.
Zastupujúci primátor Jozef Malý argumentuje, že rekonštrukcie schválili príslušné dopravné inštitúcie v kraji. \"Požiadali sme o vypracovanie projektu, ktorý sme dali znova spripomienkovať týmto organizáciám. Je tam vydaný súhlas, teraz čakáme ešte na jedno stanovisko, aby sa vydalo stavebné povolenie. Stavbu na čierno sme nezačali, pretože zatiaľ upravujeme tieto plochy, \" povedal Malý. Podľa neho ide zatiaľ ešte len o úpravu staveniska.
Rekonštrukcia centra mesta, ktorá má zvýšiť bezpečnosť cestujúcich, plánujú ukončiť do zimných mesiacov. Ako tvrdí Malý, všetko závisí od počasia.
 

Vyberte región

mark